Ut Motto vur 't seizoen 2019 - 2020 is:  
''Mot det

   
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   

Vastelaovend vrijdag 1-3-2019

Dan gaat nu de carnaval van start! Te beginnen met een bezoek aan de basis school. Na ontvangst met koffie en vlaai. Gestart bij de peuters. Daar genoten van een ware carnavals mode show. Na wat polonaises met de peuters op de foto geweest, sommige waren wel erg onder de indruk van “de prins”. Na de groepsfoto door naar de volgende groep. Ook hier even wat gefeest en een groepsfoto gemaakt. Bij de hoogste groep hebben we de sneltrein polonaise gedaan onder leiding van Sam Nijsen. Erg leuk! Foto gemaakt en haasje repje naar de dorps ontmoeting waar we uitgenodigd waren om mee te eten.

Een trui kwam ons ophalen en de andere trui verwelkomde ons bij de ingang. Na een kleine introductie was het tijd om te gaan eten. Er werd chinees geserveerd wat bij mij uiteraard in de smaak viel! Het was heerlijk! Complimenten aan de koks! Gezellig om even met de ouderen uit het dorp te kletsen.

Met een volle buikt weer aangeschoven bij het jeugd carnaval onder leiding van school prins Gijs van Bommel en prinses Jans vd Berg. Diverse optredens werden ons voor geschoteld. Het mooiste optreden vond ik echter het optreden van prinses Jans. Ze had ter ere van haar uitroeping tot school prinses zelf een dans ingestudeerd en zeer knap uitgevoerd op het podium!! Hier hou ik van, geweldig. Daarna met z’n alle een leuk feest gevierd met diverse polonaises en gespring op het podium.

Na de afsluiting snel in de auto op weg naar de groenling in Panningen om de dansmarietjes en de dans garde te ondersteunen bij hun optreden voor de ouderen in de groenling. Daar aangekomen troffen we een “oude” bekende. Bjorn v Berkel was net begonnen met zijn optreden dus hier konden we gelijk aansluiten. Diverse polonaises en wat gesjoenkeld bij Bjorn z’n meezingers. Daarna volgde het optreden van de dans marietjes, dit was weer een succes. Ook de dansgarde deed het super, ondanks de technische problemen met de muziek raakte de dames niet van slag en danste ze de sterren van de hemel. Mooi om te zien dat de mensen er zo van genieten wat Bjorn bracht en zeker ook van de twee dansen. Leuk om te horen dat wij de eerste prins waren die ooit een bezoek bracht aan deze activiteit!

Daarna weer gelijk naar huis gegaan, even snel wat gegeten en een uur later zaten we weer in de bus voor de machtsoverdracht in Beringe dit jaar. Super gezellige zaal voor deze activiteit. Het college had het goed voorbereid met een filmpje over de inspectie van de locatie. Burgermeester Wilma Dellisen heeft alle voorkomende voorbereidingen eigen handig getroffen van het vullen van de bier tank tot het poetsen van de wc’s. Goed gevonden! Daarna begon het officiële gedeelte waarbij iedere prins een vlog heeft gemaakt waarom hij de macht verdient deze vastelaovend. Vele ludieke filmpjes kwamen voorbij. Wij waren als laatste aan de beurt. Tim had een fantastisch filmpje gemaakt rond een opname die ik op het werk gemaakt had met Helga vd Leur. Deze voorspelde hier in dat er donder en bliksem zou komen als ik de sleutel niet kreeg. Uiteraard kreeg ik de sleutel wel en gaat zeker goed komen deze carnaval. Toen begon het feest en hebben we nog eens flink aangezet, met deze keer Jelske en Eefje op het podium. Het was tevens ook de laatste keer dat we de gezamenlijk met de prinsen van oud Helden op het podium stonden. Vooral voor Arjan van de Kemphaze is het vervelend want hij treed Dinsdag avond af. Het was een mooi feest en toen we gingen zat de zaal en de sfeer er nog goed in! Daarna bij De Poorter nog na gekaart en  nog broodje kroket gegeten wat Vorst Nick ons gepresenteerd heeft, lekker! Daarna nog even douchen en naar bed. Morgen weer een drukke dag, zin in!!

   
© C.V. de Brookhaze | 2000 - 2019