Ut Motto vur 't seizoen 2019 - 2020 is:  
''Mot det

   
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   

Carnavals Zaterdig 02-03-2019

Vandaag staat de receptie van de Oelewappers als eerste op de agenda. Samen met Vorst Nick en adjudant John gaan we Prins Marco en Prinses Angela van de oelewappers feliciteren. We zijn al snel aan de beurt. Nick doet een leuk woordje over de prins en prinses die gisteren ook flink gefeest hebben bij de sleutel overdracht. Daarna is de gehele raad onderscheiden en alvast een polonaise gelopen. Toen kwam er nog een verassingsoptreden van een van de bewoonsters, zij zong echt 3 nummers fantastisch live! Geweldig hoe de mensen het hier beleven, vele willen even een praatje maken of een handje schudden. Erg leuk om hier te zijn.

Daarna naar huis want over een uur is er weer eten bij de Prins en Adjudant. Wij hebben het geluk dat Peter Grommen zijn locatie beschikbaar gesteld om ons daar met de carnavals vereniging en de kinderen te eten. Een friet wagen is georganiseerd en iedereen eet naar hartenlust! Vele kwamen regelrecht van Panningen af en hadden ook grote honger. Sommige hadden zichtbaar al goed aan Bacchus geofferd! Peter hartelijk dank dat we bij jou te gast mochten zijn!!

Met een volle buik wordt er verzameld bij Verhaegh in de loods. Daar een kopje koffie gepakt en op naar de Poorter. Het is al gezellig druk bij aankomst. Het duurt niet lang of de eerste polonaise wordt weer gelopen. Dan is het tijd voor het uitroepen van de cafe prins. Via een leuke onthulling hadden we bijna een Poorter Prinses! Maar uiteindelijk werdt Rick Bos onthuld als de eerste Poorter Prins. Dat hij uit het goede hout gesneden was bleek al snel wat hij gaf gelijk vol gas. Daarna moest hij (en ik) nog live gaan zingen bij de twee gastoptredens. Deze brachten de stemming er flink in. Bij een van de volgende polonaises deed echt iedereen mee en stond er bijna niemand stil! Geweldig!! Naderhand afgesloten in de kring met Rick. Ook Peter ontkwam er niet aan om nog eens in het middelpunt te staan! Een prachtige afsluiting van een geweldig feest. Zo is het zeker voor herhaling vatbaar.

Daarna nog wat eitjes gegeten in “nooit genoeg” en toen maar weer snel naar bed. Op naar de optocht!!

   
© C.V. de Brookhaze | 2000 - 2019